19 – 20 martie (orele 10.30-18.30)
Atelierul se adresează atît fotografilor profesionişti, cît şi amatorilor care doresc să înveţe să folosească surse alternative de iluminare. Participanţii trebuie să aibă un aparat de fotografiat cu expunere manuală.
În cadrul atelierului se vor studia diferenţele dintre sursele clasice şi alternative de lumină. Pentru exemplificarea luminii improvizate, se vor analiza fotografii realizate pentru reviste de modă şi campanii publicitare. Participanţii vor lucra cu un model profesionist, pe teme date, cu limită de timp, şi vor folosi surse improvizate de lumină. De asemenea, ei vor învăţa cum să combine creativ lumina existentă cu alte surse de iluminare. În pauza de cafea şi de discuţii libere, vor fi servite gustări din partea casei.
Întîlnirile vor avea loc într-un spațiu cu lumină naturală, flexibilă, dotat cu surse de lumină alternative şi convenţionale, în aşa fel încît să se poată observa direct diferenţele dintre ele.
Pentru o cunoaştere în prealabil a nivelului şi stilului participanţilor, aceştia trebuie să trimită o scurtă biografie şi un portofoliu de 10 fotografii (format jpg, la o rezoluţie de 72 dpi, latura mare de 800 pixeli). Înscrierile se fac pînă la data de 1 martie, la adresa de contact. 12 locuri, preţul atelierului este de 900 de lei, iar modalităţile de plată şi alte detalii vor fi comunicate prin e-mail, după trimiterea portofoliilor.
Iluminarea alternativă în fotografia de portret